K U R M E E KEITTOKIRJA

LEIVONTAA
Home | SYÖ JOS USKALLAT - EAT AND TRY | RESEPTEJÄ - Make like this | LISÄÄ HERKKUJA - More | PIKAVINKIT / Tips | PAVEN PARHAAT | LEIVONTAA | YHTEYDET / Links
 
 
Munakas vai pannukakku
 
 
 

Eggs Munat

 
 
Täällä vähän lisää ohjeita kun haluaa nauttia elämästä...
 
Here are more pictures of the results of my hobby or of me enjoying my hobby.
 
 
 
Sunnuntaihin kotipullaa
 
 
Ota kulho ja laita siihen kädenlämpöistä maitoa ja vettä sopiva määrä. Puoliksi kumpaakin. Sitten heitä joukkoon kardemummaa ja pari kupillista sokeria. Pari kananmunaakin voit pudottaa astiaan, mutta muista ottaa niistä ensin kuoret pois!
 
Nyt voit ottaa kupin. Laita siihen tilkka em nestettä ja paketti hiivaa ja teelusikallinen suolaa. Sekoita liemeksi ja kaada kulhoon. Vatkaa ja lisää jauhoja ( vehnäjauhoa! Muitakin voi sekoitella mukaan) mieluimmin siivilän läpi, ettei synny paakkuja. Sotke taikinaa käsin tai koneella.
 
Lisää jauhoja tasaisesti. Kun taikina on jäykkää, lisää n parisensataa grammaa sulatettua voita tai margariinia. Vatkaa ja lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja sormista.
 
Peitä taikina liinalla ja laita vedottomaan paikkaan ( esim mikro, huom uuni!) nousemaan n 20 minuuttia. laita pöydälle vähän jauhoja ( otithan mummon lahjoittaman pöytäliinan ensin pois!) ja heitä taikina siihen. Sotke ja tee pitkulaista tankoa ja leikkaa siitä n neljän sormen levyisiä paloja, pyöritä käsillä palloiksi ja laita uunipellille.
 
Laita uuni päälle ja n 200 - 220 astetta lämmöksi. Aseta pelti lieden päälle tai muuhun sopivan lämpimään  paikkaan. Voitele pullat munalla tai kahvilla. Ripottele päälle kanelia ja vähän sokeria ( tomu-, rae-, tai tavallinen ).
 
Laita pelti uuniin ja vahdi vierellä! Kun sopiva ruskeus on saavutettu, ota pelti pois uunista. Nauti pullasta kahvin tai muun nesteen kera. Kun haluat lisätä hermoja hivelevää nautintoa, niin halkaise oulla ja levitä voita kuumalle pinnalle ja sitten lasiin maitoa tai AAH PIIMÄÄ!  Paras elämys lienee kuitenkin kylmä, Kuohun Kirkas juomana!
 
Herätä vaimo tässä vaiheessa. Tarvitset nyt jälkien siivoojan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaurapaistos
 
 
Käypä tähän muukin viljatuote, esim. neljän viljan ryynit. Lopputulos ratkaisee makuelämyksen.
 
Aluksi laita uuni kuumenemaan tilanteen mukaan 175 - 200 astetta saa olla mittarissa. Nyt voit sulattaa vähän margariinia tai käyttää tilkka öljyä. Seuraavaksi heitä sopiva määrä ryynejä kulhoon. Lisää rasva, yksi tai kaksi kananmunaa (ilman kuoria!), kourallinen sokeria, vähän kaakaojuomajauhetta ja sopiva tilkka vettä. Sekoita ainekset että se on kuin muurauslaastia. Sitten vain voitelet uunipellin ja heität koko sopan siihen. Levittelet tasaiseksi ja laitat uuniin. Seuraa kypsymistä. Kun reunat ovat vetäytyneet kokoon ja paistos on saanut ruskean värin, kannattaa katkaista lämpö ja antaa hetken vielä olla uunissa. Ota paistos ja leikkaa kämmeneen sopivia paloja. Siinä on aikuisten ja lasten herkku!
 
Vihje: voit jättää kaakaojauheen pois ja laittaa päälle vähän kanelia ja ripaus sokeria. jos haluat tuhota kaapissa olevat omenat, voit pilkota ne siivuiksi ja levittää paistoksen päälle ennen uuniin laittoa!
 
Kokeile ja nauti elämästä!
 
 
KORPPUJA!
 
Usein jää ylimääräistä leipää, joka kovettuu ja on vaikea käsitellä.
Hyvä keino on viipaloida leivät ja leikata viipaleet kapeiksi suikaleiksi , n pari senttimetriä leveiksi.Aseta ne pellille ja sopivan kuumaan uuniin niin kauan, että ne saavat kullanruskea pinnan.
Nämä kuivatut korput ovat rapeita ja juuri al dente! Ne myös säilyvät kuivassa pitkään.
Maukkaita vaikkapa kahvin tai teen kera!
 
 
 

Copyrigth: Eric & Pave
Kaikki oikeudet pidätetään.