K U R M E E KEITTOKIRJA

SYÖ JOS USKALLAT - EAT AND TRY

Home | SYÖ JOS USKALLAT - EAT AND TRY | RESEPTEJÄ - Make like this | LISÄÄ HERKKUJA - More | PIKAVINKIT / Tips | PAVEN PARHAAT | LEIVONTAA | YHTEYDET / Links


Eteenpäin...
sanoi mummo lumessa! 

Looking ...
 

Sano juusto!

 
 
Sitä nyt vain pitää syödä. Viime aikoina tilastonikkarit ovat naputelleet jos jonkinlaista listaa nähtäväksi. Tosiasioita on kuitenkin vaikea kiistää. Kun menen kauppaan, näen ne valtaisat luvut, jotka euroina eteen tulevat. Lähes kaikki tuotteet ovat nousseet muutamassa vuodessa kymmenkertaisesti. Näin ei ole käynyt tulojen suhteen. Lähes samoista rahoista kuin ennen on nyt valikoitava se kukkaron mukainen tuote. Usein se tietää lihan jättämistä kauppiaan myyntipöydälle. Samoin käy makkaran, juuston, maidon, leivän, jne.
 
Kauppias valittaa, ettei saa tarpeeksi katetta. Tukkuliike on ihan polvillaan: ei kannata.
Kuljetusliikke valittaa samoin. Ja tuottaja, viljelijä väittää, ettei ole kannattavaa tuottaa viljaa, vihanneksia, lihaa, jne. Jos ne yhden tilan hankinnat esim, traktorit, autot, leikkuupuimurit, yms. otettaisiinkin jonkin suuremman yksikön hallinnoitaviksi, niin kulut vähenisivät huomattavasti ja tilanpito tulisi kannattavaksi. Samoin polttoaineiden kohdalla - voiko työntekijä vähentää verotuksessa autossaan käyttämät polttoaineet, ym. kulut? Tulee mieleen vain yksi kysymys: miksi kaikki rallikuskit ovat ovat maanviljelijöitä?
 
Olisikohan paikallaan verotuksen oikaisu? Verotettaisiin niin, että ruoka olisi edullista. Nyt verotuksemme suosii omistavaa, hyvätuloisia, mutta rankaisee jokaiselta kohdin pienituloisia. Ruoasta pitäisi poistaa kokonaa arvonlisävero, koska se nostaa progressiivisesti automaattina ruoan hintaa ja edistää inflaatiota.
 
 
Jos vaikka vähennettäisiin päällekkäisiä ja moninkertaisia laskutuksia tuotteiden osalta, niin hinta voisi huomattavasti pudota. Moni tuote tulee lyhyttä reittiä viljelijä - käsittelyporras - kauppa. Mutta laskut kirjoitetaan moninkertaisina edestakaisin kuljetuksina, esim. viljelijä - tukkuliike - käsittelyporras - tukkuliike - varasto - tukkuliike - välivarasto - tukkuliike - päävarasto - tukkuliike - kauppa.
 
Onko siis mitään järkeä byrokratiassa? Kuka hyötyy?
Tiedämme, että välittäjä ja jalostusyksiköt ovat useimmiten viljelijöiden omistuksessa. Näin he saavat lisätuloja omistamisen kautta. Samoin kauppa on mukana monenlaisissa kuvioissa ja rahankeruuautomaatit kukoistavat. Ainoa häviäjä on pelissä kuluttaja.
 
Siis kannattaako syödä? Voit ajatella, että jokaisella suupalalla kartutat itseäsi rikkaamman rahavuorta. Kaikki Roope-sedät, nauttikaa syömisestä!
 
 
 

Green Spinning Bottle
Miten sen nyt ottaa...Onko se niin tärkeätä tietää, miten tähän on tultu. No onhan siinä vierähtänyt vuosia monien harrastusten parissa. Ja niiden ylläpitämiseksi on joskus pitänyt laittaa ruokaa itselle ja ympäröivälle seuralle.

Ehkä nopein ja paras oli muinoin lähtö yöretkelle, mukana vain ylläolevat vaatteet, polkupyörä ja puukko. siinä sitten taito ja mielikuvitus loihtii tarvikkeet ja ateriat.

Tällaiselta pohjalta rakentuu tämä sivusto. Tekemällä ja kokeilemalla saa ihmeitä aikaan.

Älä koskaan tuijota tiukasti resepteihin. Mitä ideaa on siinä, että kymmenentuhatta kokkia tekee ympäri maailmaa samalaisia ruokia, jotka maistuvat joka paikassa yksitoikkoisen samanlaisilta! Luo ja tee oma erikoinen, persoonallinen tapasi tehdä maistuvaa ja herkullista nautittavaa!Some hobbies have a rich history or background. While it's not necessary to know the background in order to enjoy the hobby, it can sometimes enhance the experience.

You can make good food.
 
 

Begging Doggy

Copyrigth: Eric & Pave
Kaikki oikeudet pidätetään.